Студентска лингвистичка конференција (СТУЛИКОН)

Студентска лингвистичка конференција (СТУЛИКОН)
Студентска лингвистичка конференција (СТУЛИКОН)

Осма регионална студентска лингвистичка конференција (СТУЛИКОН) одржаће се 10. и 11. маја 2019. године, на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Већ осам година СТУЛИКОН окупља студенте из региона, које повезују заједничка интересовања и љубав према лингвистици. Циљ конференције је размена лингвистичких сазнања и мишљења, успостављање међународне сарадње и међународног студентског простора. Кроз излагање својих радова и интердисциплинарни дијалог студенти ће на размењивати своја знања и искуства о језику и језичким феноменима.

Овогодишња студентска излагања биће првенствено из области синтаксе, семантике, фразеологије, дијалектологије и творбе речи. У оквиру ових дисциплина биће уткана знања из многих других лингвистичких дисциплина, попут лингвокултурологије, психолингвистике, когнитивне лингвистике и историје језика.

На конференцији ће учестовати 29 студената основних, мастер и докторских студија из Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније. Они ће својим излагањима из лингвистике бити у прилици да дају свој допринос популаризацији лингвистике и тако подстакну своје колеге на писање и размишљање о језику.

Циљ СТУЛИКОН-а је да окупи студенте различитих научних дисциплина како би се остварила њихова међусобна сарадња. Кроз интердисциплинарни дијалог студенти ће на конференцији разменити своја знања и искуства о језику и језичким феноменима у бројним научним и животним сферама.

На конференцији ће учествовати гостујући предавачи, професори Филолошког факултета Универзитета у Београду: проф. др Рајна Драгићевић, проф. др Вељко Брборић и доц. др Мина Ђурић, који ће својим предавањима о језику употпунити овогодишњу конференцију. Током конференције биће одржана и трибина коју ће водити Друштво младих лингвиста. Kроз разговор са учесницима и гостима они ће поделити своја досадашња искуства.

Сва излагања биће отворена за јавност, у петак, 10. маја, од 10 до 20 часова и у суботу, 11. маја, од 10 до 19 часова, у Сали за седнице Филолошког факултета Универзитета у Београду. Позивамо све заинтересоване да присуствују конференцији.

Галерија фотографија са одржане Конференције доступна је на следећем линку.