Седница Савеза славистичких друштава Србије

У просторијама Међународног славистичког центра на Филолошком факултету у Београду, 27. априла 2021. године, одржана је седница Савеза славистичких друштава Србије. Седницу је водила проф. др Рајна Драгићевић, председник Савеза славистичких друштава Србије, а седници су присуствовали и у раду учествовали проф. др Драгана Мршевић Радовић, проф. др Вељко Брборић, проф. др Александар Милановић, проф. др Далибор Соколовић, проф. др Бошко Сувајџић, доц. др Бранко Вранеш, доц. др Мина Ђурић и мср Стефан Милошевић.

Основне теме Дневног реда тицале су се припрема за учествовања на XVII међународном конгресу слависта у Паризу, 2023. године (информација у вези са пријављеним тематским блоковима, организовањем округлог стола, обавештењима за пријаве секцијских реферата и постера). Проф. др Рајна Драгићевић и проф. др Далибор Соколовић указали су и на богату издавачку продукцију Савеза славистичких друштава Србије у времену током и након XVI међународног конгреса слависта, као и на доступност ових издања у оквиру сајта Савеза, где могу да се пронађу и други корисни материјали за славистичка истраживања.

Поносно се сећајући организације XVI међународног конгреса слависта 2018. године у Београду, са великим радним еланом и многобројним идејама за даље сарадње чланови Савеза славистичких друштава Србије вредно припремају материјале за учешћа на предстојећем XVII међународном конгресу слависта у Паризу.