Позив за пријављивање постер-реферата за конгрес у Паризу

Информација о учешћу на XVII Међународном конгресу слависта у Паризу 2023. године

 

ПОЗИВ ЗА  ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПОСТЕРА

 

Поштоване колегинице и колеге,

Савез славистичких друштава Србије обавештава вас да један од начина учешћа на XVII Међународном конгресу слависта у Паризу (од 28. августа до 1. септембра 2023. године) представља презентација постера. Овакав облик рада на Конгресу намењен је млађим истраживачима – асистентима и другим студентима докторских студија.

Аутори плаката имаће прилику да их представе током конгреса.

Пријаве треба послати на адресу Савеза славистичких друштава Србије до 30. септембра 2021. године:  ssd@fil.bg.ac.rs

Пријава за плакат треба да садржи име и презиме аутора, универзитет или институт, степен студија, електронску адресу, апстракт на српском језику који треба да обухвата до 1000 словних места са белинама и кључне речи.

Пријаве ће размотрити комисије Савеза славистичких друштава Србије, а коначну одлуку о прихватању постера Савез ће објавити до 30. децембра 2021. године.  Аутори прихваћених постера имаће прилику да објаве реферате  у посебној публикацији на пролеће 2023. године.

Информације о постерима могу се пронаћи на сајту организатора Конгреса:

https://mks-paris.sciencesconf.org/resource/page/id/12

Важне информације о припремама за Конгрес у Паризу можете пронаћи и на сајту Савеза славистичких друштава Србије: http://ssds.org.rs/# ,у рубрици МКС.

 

Молимо колегинице и колеге да имају у виду да Савез славистичких друштава Србије неће бити у могућности да сноси трошкове котизације, пута и смештаја за учешће на Конгресу.

 

Срдачни поздрави,

Савез славистичких друштава Србије