I научно-практическая школа сербистики: Доминанты сербской культуры, Красновидово

У одмаралишту Московског државног универзитета Красновидово, од 8. до 12. новембра одржана је „Прва школа србистике: Доминанте српске културе“ (I научно-практическая школа сербистики: Доминанты сербской культуры), у организацији Филолошког факултета МГУ, Института за славистику РАН и Института за лингвистичка истраживања РАН.

Учесници школе били су руски и српски студенти србистике из Москве, Санкт Петербурга, Бања Луке, Београда и Никшића. Учествовало је и седам студената Србистике и Русистике београдског Филолошког факултета: Драгана Дукић, Небојша Ђорђевић, Александра Ивановић, Наталија Јевтовић, Тијана Копривица, Милош Макевић и Анђела Реџић.

Предавачи су били професори и сарадници Московског државног универзитета, Државног универзитета у Санкт Петербургу, Института за славистику РАН, Института за лингвистичка истраживања РАН, Универзитета у Келну, а међу њима је била и Рајна Драгићевић, професор Катедре за српски језик београдског Филолошког факултета.

Рад је био организован у виду предавања, радионица и округлих столова. Студенти Филолошког факултета у Београду имали су запажена излагања у округлим столовима.

Школа итоговая программа PDF